Recepta avellanes per torrar

No hi ha res més especial que l’olor i el gust de les avellanes acabades de torrar, amb aquesta recepta i les avellanes del vostre Saquet de Ca Rosset ho podreu assaborir i sentir a casa vostra l’olor casolà de les avellanes torrades de la manera tradicional.

La Recepta:

Per torrar Avellanes nomes necessitem un saquet d’avellanes i un forn.

Col·locarem les avellanes a la safata del forn, que nomes ocupin una capa, posarem la safata amb les avellanes al forn a 150º C. ho deixarem torrar durant 20 minuts.

Quan hagin passat els 20 minuts obrirem el forn i amb molt de compte de no cremar-nos remenarem les avellanes de la safata, amb un guant per al forn n’hi haurà prou.

Tornarem a posar les avellanes al forn. quan hagin passar 5 minuts agafarem un parell d’avellanes i comprovarem que estiguin ben torrades,  després de deixar-les refredar; si encara no estan torrades al vostre gust, deixeu les avellanes 2 minuts més, i torneu a comprovar el torrat.

Un cop torrades les avellanes les heu de posar en una capsa de llauna o pot de vidre, i amb un trencanous ja poden assaborir el gust de les avellanes acavades de torrar.

Desitgem que us agradin molt!

8 thoughts on “Recepta avellanes per torrar

 1. Hola Ester,
  moltes gràcies per la resposta. Ja he seguit la recepta punt per punt, però tot i que tenen gust i consistència cruixent de torrades la pell interior no es desprèn de l’avellana, hi queda totalment enganxada. Com que tinc alèrgia a la pell interna dels fruits secs, em convé que quedin molt ben pelades. Et sembla que això té solució? Les torro una estona més o no hi té res a veure?

  Gràcies altre cop.
  Marta

  1. hola Marta, el fet que es pelin més o menys es deu a dos factors: el més important la varietat, les avellanes que es pelen millor són les negreta. el segon factor és si les avellanes a dalt de l’arbre han passat estres hídric. t’aconsello que facis servir avellanes negreta i segur que no falles.

   1. Hola Ester,
    gràcies. Diria que les avellanes són negreta, les vaig comprar al Baix Camp, en una gasolinera, però eren de conreu local, són petites, fosques.
    Segurament deu ser això de l’estrès hídric, aquest estiu ha estat molt sec…
    Res, ho tornarem a provar l’any vinent!

  1. si igual, però vigila els temps pensa que els cacauets tene la closca més fràgil i es torren molt més ràpid! mmm quins record m’has fet venir, quan era petita la meva padrina en plantava de cacauets… recordo el gust i l’aroma…

Els comentaris estan tancats.